Eva Duarte se trăgea dintr-o familie săracă. La o vârstă încă fragedă, ea a devenit stea de cabaret. Viaţa sa s-a schimbat când soarta i l-a scos în cale pe Juan Perón.
Din 1943, când îndeplinea funcţia de ministru al muncii în guvernul juntei militare, Perón intenţiona să introducă o revoluţie "de sus în jos" a sistemului, pentru a îmbunătăţii soarta ţăranilor şi a muncitorilor. Elita aflată la putere a încercat să împiedice acest lucru, iar în anul 1945 Juan Perón a fost arestat.
Atunci, Eva Duarte a mobilizat grupurile de muncitori şi de soldaţi loiali lui Perón. Prin urmare, acesta a fost pus în libertate numai după 14 zile. Suporterilor săi, adunaţi în Plaza de Mayo, le-a promis să devină preşedinte al Argentinei. În 1946, a câştigat alegerile pezidenţiale. Dar înainte de aceasta s-a căsătorit cu Eva Duarte, numită Evita, în aplauzele mulţimii. În anii care au urmat, Evita a fost foarte activă politic: în sala sa de audienţe primea cetăţenii şi se ocupa de problemele lor mici şi mari. Deşi fusese ales în mod democratic, Juan Perón a condus ca un dictator. Datorită sprijinului soţiei, el a câştigat şi alegerile din 1951. La 21 Septembrie 1951 dupa multe analize medicale medicii confirma ca Eva Peron sufera de cancer uterin. Avea 32 de ani. Doi doctori renumiti, americanul George Peck si argentinianul Ricardo Finocheto efectueaza operatia. Cu toate acestea boala si-a continuat evolutia. Apare in public pentru ultima oara la 4 Iunie 1952, cand sotul ei, Juan Pero depune juramantul pentru al doilea mandat. Moare la 26 Iulie 1952.
Trupul ei este imbalmasat de catre doctorul Pedro Ara. Din motive politice trupul Evei Peron este transportat sub nume fals, Maria Maggi de Magistris, si depus intr-un cimitir din Milano, unde va sta timp de 15 ani. Este deshumata in 1973 si readusa in tara. Va fi ingropata in cimitirul Recoleta.