Badmintonul este un sport în care doi jucători sau două perechi de jucători joacă plasându-se fiecare de câte o parte a unui fileu care împarte terenul dreptunghiular în două jumătăţi egale. Cei doi jucători sau două perechi câştigă puncte lovind un fluturaş cu racheta astfel încât acesta să treacă peste fileu şi să aterizeze în terenul advers.
Terenul de joc are mărimea de 13.40 m x 5.18 m la meciurile de simplu şi de 13.40 m x 6.10 m la meciurile de dublu. Acelaşi teren este folosit şi pentru meciurile de simplu şi dublu, cu diferenţa că se trag nişte linii despărţitoare vizibile. Terenul este împărţit în două părti egale şi are la mijloc o plasă la o înălţime de 1.55 m.
Un arbitru, ajutat de un judecător de serviciu şi 11 arbitri de linie supraveghează concursul. Înaintea începerii jocului se aruncă cu o monedă pentru opţiuni. Sportivul care câştigă are trei opţiuni: să îşi aleagă serva, să îşi aleagă terenul sau să aleagă să primească serva.
Punctul este obţinut de un atlet care loveşte fluturaşul peste plasă şi acesta cade pe pământ în terenul adversarului. Punctul se pierde când fluturaşul loveşte plasa sau cade în afara terenului de joc. Puncte se mai pierd şi când se comit greşeli.
Greşeli
- fluturaşul loveşte sportivul
- corpul sportivului sau racheta sportivului ating plasa
- fluturaşul atinge pământul înainte să treacă de plasă
- fluturaşul este lovit de două ori
- serva nu este executata de deasupra taliei
Ca să caştige un punct sportivul trebuie să se afle la originea servei.
Regulament servă
- Serva se face în diagonală - Picioarele servantului trebuie să atingă amândouă pământul - Serva trebuie să se facă deasupra taliei
Concursul se termină când sportivul (sportivii) câştigă două seturi de 21 puncte . La feminin se joacă tot pană la 21.
Tenisul de câmp este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.
Originar din Anglia, la sfârşitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
Tenisul este acum un sport olimpic şi este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe ţări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului "tie-break", regulile sale au rămas neschimbate din 1890.