TRIUNGHIUL BERMUDELOR

Triunghiul Bermudelor (în engleză "The Bermuda Triangle"), cunoscut şi sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafaţa cuprinsă este de circa 1.2 milioane km². Există unele speculaţii cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariţii ale unui număr mare de vase şi aparate de zbor, activităţi paranormale în care legile fizicii sunt violate[necesită citare], puse inclusiv pe seama fiinţelor extraterestre.[necesită citare]
În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.
Multe din aşa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobişnuite la o examinare mai amănunţită, conţinând erori şi fabricaţii care în multe cazuri au circulat şi recirculat timp de zeci de ani.

Triunghiul
Triunghiul cuprinde un coridor al Atlanticului de nord care se întinde de la Insulele din Caraibe de-a lungul coastei Nord-Americane până la statele California de Nord şi de Sud. Pentru a profita de vânturile prielnice, corăbiile în drum spre Europa (după descoperirea Americii) continuau spre nord până în dreptul Carolinelor, înainte de a se întoarce spre est pentru a trece Atlanticul. Acest obicei a continuat şi după inventarea motoarelor cu aburi şi cu ardere internă, ceea ce înseamnă că majoritatea traficului maritim din Atlanticul de nord traversa (şi încă traversează) zona Triunghiului.
Curentul Golfului, o zonă de condiţii meteo volatile, trece prin Triunghi în timp ce iese din Marea Caraibelor. Combinaţia de trafic maritim dens şi vreme nefavorabilă a dus inevitabil la rătăcirea şi pierderea fără urmă a vaselor în timpul furtunilor, mai ales înainte de dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicaţie, radarului şi a comunicării prin satelit. Câte un vas se mai scufundă încă, dar rareori fără urmă.
Alte zone renumite pentru caracteristici neobişnuite sunt Marea Diavolului, din apropierea Japoniei şi Vortexul de la Marysburgh (denumit şi "Triunghiul Marilor lacuri"), în estul lacului Ontario.

 
 
 

Recomandam

Recomandam