SPORTURI EXTREME





Bungee-Jumping-ul este un sport extrem originar din Noua Zeelanda. Saritura cu coarda elastica sau bungee-jumping-ul a devenit una dintre cele mai populare activitati sportive. Popularitatea acestui sport sta in senzatiile tari si in emotiile puternice pe care le ofera. Cea mai veche forma de bungee-jumping este cea spatiala, adoptata ca metoda de salvare a astronautilor direct de pe orbita. In epoca moderna, acest tip de sport se practica pentru distractie, spectacol si amuzament.

Parasutismul este unul dintre cele mai vechi sporturi aeronautice extreme la nivel mondial. Parasutismul inseamna zborul cu parasuta de la o inaltime de peste 4000 de metri. Coborarea se face cu o viteza de peste 50-60 de metri pe secunda, motiv pentru care, cei care practica parasutismul trebuie sa cunoasca detalii tehnice. Pentru a practica un asemenea sport nu este nevoie doar de vointa si curaj, ci si de cursuri de parasutism care sa ajute practicantii in utilizarea corecta a parasutei atunci cand sunt in aer.

Practicarea mountain bike-ului ofera adeptilor de adrenalina senzatii unice, descoperirea unor trasee montane desavarsite, imbinarea senzatiei de frica cu cea de placere. Acest tip de sport poate fi practicat de aproape orice biciclist amator de senzational. Un alt avantaj al mountain bike-ul este faptul ca nu este nevoie de un echipament adecvat, ci doar de o bicicleta performanta rezistenta la traseele lungi.

Alpinismul este un sport montan spectaculos, dar adesea extrem de periculos in cazul in care relieful este abrupt sau climatul devine nefavorabil. Pentru practicarea unui astfel de sport este necesar un echipament adecvat si o experienta corespunzatoare. In cazul in care sunteti incepator, incercati sa va aventurati pe trasee mai putin abrupte, astfel incat sa evitati situatiile de risc.
Deltaplanismul este unul dintre sporturile extreme montane cele mai spectaculare, care nu poate fi practicat decat de cei cu experienta in tehnicile de utilizare ale deltaplanului. Desi periculos, acest sport reprezinta o metoda de relaxare, un mijloc placut de petrecere a timpului liber. Acest tip de sport se poate practica vara, in special deasupra partiilor de ski.

Ciclismul montan poate fi practicat, ca si mountain bike-ul, de toti cei care doresc sa descopere frumusetile muntilor. De obicei, ciclismul montan este practicat la altitudini mari, presupunand diverse riscuri, dar si necesitatea unui echipament vestimentar adaptat conditiilor climatice.

 
 
 

Recomandam

Recomandam