ARICIUL

Ariciul este un mamifer mic, avand o lungime a corpului de pana la 33 de cm. Greutatea variaza de la 800-1200g, în dependenta de specie. Ei au membre mici si puternice, membrele posterioare fiind putin mai mari si musculoase ca cele anterioare. Membrele au cate 5 degete, unde primul si ultimul deget sunt mai mici în comparatie cu celelalte degete si nu au gheare. Au niste ochi mici si o ureche externa slab dezvoltata. Au un botisor mic si ascutit, cu o acuitate olfactiva foarte dezvoltata. Partea dorsala si laterala a corpului este acoperita cu niste ace lungi si ascutite, alcatuite din cheratina si avand o latime de 10-20 de mm.
Pe corpul unui arici pot fi până la 15.000 de astfel de ace.
In salbaticie, aricii traiesc in zone intinse din Europa, Asia, Africa si Noua Zeelanda, dar nu si pe cele doua continente americane. Chiar daca nu exista arici nativi in America, iubitorii acestor insectivore si-i pot procura din magazinele de specialitate, dar numai in anumite state!
In alte state ale S.U.A., dar si in cateva provincii canadiene, este ilegal sa detii un arici ca animal de companie. Iar daca vrei neaparat sa il cresti intr-un spatiu natural, ai nevoie de o licenta! Astfel de restrictii nu exista, insa, in Europa, ariciul de pe continentul nostru fiind considerat ca apartinand rasei comune.

 
 
 

Recomandam

Recomandam