CURIOZITATI REPTILE

- Crocodilul de Nil poate ajunge la o viteza de 46,67km/h.
- In America, peste 8000 de oameni sunt muscati de serpi veninosi in fiecare an. Aproximativ mai putin de 10 muscaturi mortale sunt raportate si inregistrate. La fel de adevarat este insa faptul ca mai multi oameni mor din cauza intepaturilor de albina sau de viespe, decat de muscatura de sarpe.
- Limba unui cameleon este de 2 ori mai lunga decat corpul lui.
- Crocodilul nu-si poate scoate limba afara din gura.
- Cameleonii au proprietatea de a-si schimba culoarea pielii in functie de emotiile pe care le incearca.
- Toti serpii misca din coada in momentul in care sunt enervati, insa doar in cazul sarpelui cu clopotei aceasta scoate si un sunet.
- Soparlele sunt responsabile pentru controlarea populatiei insectelor si a paianjenilor, inclusiv a vaduvei negre. Mai mult, ele sunt chiar mai eficiente decat insecticidele chimice.
- S-a descoperit, in timpul unei misiuni spatiale, ca broastele pot vomita. Ele isi vomita initial stomacul, astfel incat acesta iese din gura broastei. Apoi animalul isi foloseste membrele anterioare pentru a goli continutul stomacului, dupa care il inghite la loc.
- Unele broaste pot fi inghetate pana devin solide si apoi dezghetate, continuand sa traiasca.
- Un sarpe are nevoie de aproximativ 50 de ore pentru a digera o broasca.
- Brotacii sunt singura specie de animale care nu fac cancer.
- Un sarpe anaconda de 3,65m poate prinde, ucide si manca un caiman de 1,82m. Chiar daca acesti serpi nu sunt considerati a fi cei mai mari serpi din lume, sunt cu siguranta cei mai grei, intrecand din acest punct de vedere pitonii.
- Majoritatea serpilor au fie u plamn, fie 2, dar unul dintre acestia cu o marime mult redusa. Acest lucru se intampla pentru a face loc si altor organe in trupul alungit al sarpelui.
- S-a estimat ca o broasca poate prinde si manca aproximativ 10.000 de insecte in decursul unei veri.
- Cameleonul are mai multe straturi de celule sub pielea lui transparenta. Acestea sunt de altfel sursa schimbarii de culoare pentru care cameleonul este atat de celebru. Unele straturi contin pigmenti, iar altele reflecta pur si simplu lumina pentru a crea alte culori. Exista o serie de factori ce determina schimbarea culorii cameleonului. In popor se crede in mod gresit ca acesta isi schimba culoarea pentru a se adapta mediului, cand de fapt lumina, temperatura si starea emotionala sunt elementele care genereaza modificarile. De regula culoarea lui este verde, maro, sau gri, culori care, din pura coincidenta, se potrivesc cu mediul in care acesta traieste.
- Anaconda, unul dintre cei mai mari serpi din lume, da nastere la pui vii, in loc sa depuna oua.
- Cameleonii isi pot misca ochii in doua directii diferite in acelasi timp.
- Exista aproximativ 2.600 de specii diferite de broaste, raspandite pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii.

 
 
 

Recomandam

Recomandam