PRINTESA DIANA

Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961–31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, Prinţ de Wales şi Prinţul Henry (Harry), sunt al doilea şi al treilea în linia de succesiune la tronul britanic şi a celor cincisprezece state supuse Angliei. De la căsătoria din 1981 până la divorţul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales), iar după divorţ, Diana, Princess of Wales (Diana, Prinţesă de Wales).
Figură publică de la anunţul logodnei sale cu Prinţul Charles, Diana a rămas centrul atenţiei aproape constante a privirii cercetătoare a massmediei din Marea Britanie şi din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât şi după divoţ. Moartea ei subită într-un accident de maşină a fost urmată de o dovadă spontană şi prelungită de jale publică. Replicile contemporanilor privind viaţa şi moştenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinaţie crescândă a oamenilor pentru prinţesă. Mult aşteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia, în aprilie 2008, că Diana a fost ucisă în mod ilegal de şofer şi de fotografii insistenţi, care umblau după imagini insolite cu personaje celebre şi care o urmăreau.
Trupul printesei Diana a fost imbalsamat la doar o ora dupa decesul ei, la solicitarea autoritatilor britanice si pentru a se impiedica descoperirea oricarei probe care sa ateste ca printesa ar fi ramas insarcinata cu iubitul ei, Dodi al Fayed, informeaza AFP.

Dupa ce printesa de Walles a decedat la Paris, la 31 august 1997, decizia de imbalsamare a corpului ei neinsufletit a fost luata in urma consultarilor cu reprezentantii guvernului Blair si ai familiei regale.Potrivit familiei lui Dodi al Fayed, decizia de imbalsamare a corpului printesei a fost luata pentru a se elimina toate probele sarcinii printesei.Contactat de Daily Express, ambasadorul Marii Britanii in Franta la momentul respectiv, Michael Jay, a refuzat sa faca orice fel de comentarii.Un purtator de cuvant al Foreign Office a refuzat si el sa se pronunte asupra acestei chestiuni pe motiv ca o ancheta privind moartea printesei este in curs de desfasurare pe teritoriul britanic. Investigatia este condusa de fostul sef al Scotland Yard, John Stevens. Anchetatorii au prezentat concluziile investigatiei abia in primavara lui 2006.Potrivit tabloidului britanic, procedura de imbalsamare a corpului neinsufletit al Dianei a fost efectuata de profesorul Dominique Lecomte, atunci sef al Institutului medico-legal din Paris. Expertul a refuzat mereu sa faca orice fel de comentarii referitoare la evenimentele din august 1997.Ziarul britanic, care alimenteaza teoria complotului, privilegiata de foarte multi englezi, sustine ca doi patologi americani specializati in cadavre imbalsamate si mai ales in mumii, profesorii Jerry Conlongue si Ron Beckett, si-au pus serviciile la dispozitia anchetatorilor in vederea efectuarii de analize asupra trupului Dianei.

"Chiar si la ani de zile de la deces, un cadavru imbalsamat poate oferi informatii pretioase", a declarat profesorul Conlongue.

 
 
 

Recomandam

Recomandam